-->

MY FOLLOWER

Pages

Tuesday, August 29, 2006

MALAYSIA KITA

MERDEKA!!! MERDEKA!! MERDEKA!!!
SELAMAT MENYAMBUT
KEMERDEKAAN MALAYSIA KALI KE 49
MERDEKA!! MERDEKA!! MERDEKA!!
alhamdulilah...dah 49 tahun kita merdeka...tapi adakah kita betul2 merdeka??? malangnya merdeka hanyalah dimulut semata-mata..sedih juga bila kita tanya pada kanak2 sekarang..bila Malaysia merdeka?? ada sesetengahnya dapat kasi jawapan yg betul..tapi banyakkkkk yg tak tahu sebenarnya..!!aduh..sedihnya rasa...kita lah yg sepatutnya lebih peka terhadap adik2 kita ataupun anak2 kita..jgn hanya nak berhabis berhias untuk merdeka tapi pengertian merdeka tak dapat dinilai dan dimanfaatkan..alangkah malangnya ..dimanakah jati diri kita ? tepuk dada tanya selera...
---------------------------------------nota harianku--------------
PERANG STESYEN TV ??
TV3 , RTM 1 & ASTRO
VS
apa nak jadi dgn mutu penyiaran kita sekarang nih...hanya kerana nak berebut rating siapa paling tinggi sampai etika dan moral individu lain diperdagangankan?? malangnya industri penyiaran sekarang tidak mementingkan harga diri orang lain tetapi hanya memikirkan keuntungan semata-mata..
soal siaran langsung perkahwinan ct as tak kisah sangat..tapi yg paling sakit hati pada RTM nih!! apa rasionalnya mengadakan rancangan khas Mawi ..Ina nih??? mmg memalukan stesyen penyiaran..lebih2 lagi RTM adalah stesyen kerajaan..kalau swasta masih lagi boleh dimaafkan..sedih ..mmg sedih..yg jadi mangsa adalah ..MAWI!! sememangnya..bagi INA dia dah dapat pulisiti dah dgn rancangan nih..n lagi satu..publisiti untuk buku dia tuh..adehlerrr...pening kepala..yg jadi mansa..mawi juga..banyak lagi yg as nak ckp..tapi ari tuh dah tulis berjela2 dah..tetiba jer blog nih ada problem..itu yg malas nak tulis lagi tuh..he..

------------------------------------------------------------------------------

NANTIKAN ANUGERAH ERA 2006 MALAM INI!!!! TUNGGUUUUUU!!!

KREDIT UNTUK THIS BLOG FOR THE PICTURES..

http://santapanhati.blogspot.com/2006/08/merdeka-merdeka-merdeka-happy-birthday.html

No comments: