-->

MY FOLLOWER

Pages

Saturday, September 23, 2006

SALAM RAMADAN

assalamualaikum..salam ramadan diucapkan buat semua..alhamdulilah..akhirnya ramadan yang mulia kembali lagi menjenguk di sini..syukur ke hadrat Ilahi kerana kita masih berpeluang untuk sama-sama mendapat keberkatanNya.masa kini berlalu dgn pantas sekali..baru jer rasanya kita berbiacara ttg puasa..tiba2 dah sampai masanya.betapa cepat masa berlalu.mudah2han kita mengambil kesempatan atas bulan yang mulia ini untuk mencari lebih amal jariah dan pahala untuk dikumpulkan..insyaallah bulan ramadan ini merupakan bulan rahmat buat kita semua..insyaallah sama2 lah kita mencari keredaan-Nya.Dikesempatan ini juga as nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadan yg mulia ni buat keluarga tercinta, saudara mara yg tersayang walau dimana jua berada,sahabat2 yg dirindui- normah(dah lost contact..mana pigi aaa..),5ruz,Yus,Ju,Nani,Ezin(housemate yg worldd!!),Yan dan juga Munirah..tak lupa buat sahabat lama yg dah lamaaa sangat tak berjumpa -ct robiah n na(selamat menjadi ibu..)dan semua sahabat ku sekalian..sayanggg sangat ngan korang..last but not least-rakan2 office ku -Circulation Depart.Sultanah Bahiyah Library,UUM..salam ramadan buat korang..jgn ponteng pose tau..
---------------- SALAM RAMADAN AL-MUBARAK-------
ramai lagi nak ucap..tapi kalau sebut nama..sampai lepas raya pun tak habis..he..he..apa2 pun walau as tak sebut nama korang..korang tetap yg terbaik untuk as..tq..buat adikku yg berada di Menara K.L..kerja elok2..n kakak sayang adik..take care of yourself.dan yang terakhir..salam ramadan buat Mawi world..teruskan perjuangan yer..serta tak lupa pada sahabat2 MAWI FC dan juga sahabat M2M yg tersayang..teruskan perjuangan kalian..as akan tetap menyokong kalian semua..terutamanya kak ita,kak nurhanie,umi,lyra,kak mier,anizz dan special mfc utara-knot,kak jier,ira,frymee,umi, babymisha dan semuaaaa yg ada..sayangg korang.
----------------SALAM RAMADAN AL-MUBARAK----
fuh..punyalah banyak.rasa mcm sampaikan salam raya plak..he..he..walaupun baru nak pose esok..he..he..malam nih ntah kenapa rindu plak ngan member2 lama..teringat kenangan zaman sekolah dulu..zaman study kat poly n rindu pada kenalan lama.hari makin berlalu..kita pun makin berubah..tapi apa yg as harapkan persahabatan yg kita bina ni akan berkekalan dan berterusan sampai bila2 kerana as sayanggg sangat ngan korang.korang mmg special dalam hidup as..tq again coz be my friend.
----------------SALAM RAMADAN AL-MUBARAK---
banyak benda berlaku dalam minggu nih tapi banyak benda juga yg bermain dalam fikiran as nih.sesuatu yg as melibatkan kehidupan....sesuatu yg melibatkan kehidupan as dan juga kehidupan insan lain...sesuatu yg as rasa sukar dimengertikan..sesuatu yg membuatkan as tertanya-tanya..MENGAPA? ..MENGAPA?..MENGAPA?..as pun confuse dgn masalah ini..adakah as perlu risau? adakah as perlu rasa gusar? dan adakah as hanya stay calm? sampai skrg as masih tercari-cari jawapannya..adakalanya as memilih jawapan yg pertama dan kedua..tapi adakalanya as memilih jwpn yg terakhir..keliru?? as sendiri keliru..biarkan ia berlalu tanpa memikirkan kemungkinannya adalah sesuatu yg kejam..tetapi mencari jawapan mengapa ia perlu berlaku dalam hidup as , ia sesuatu yg 'bisu'..tidak mengerti?? biarlah..as pun masih cuba mengerti dan tercarcari-cari sesuatu yg pasti...kadang2 hati as tidak terdetik perasaan pilu..tapi nampaknya as selalu kalah dalam perasaan sendiri..minggu ni mmg as rasa bingung..tapi as gagahkan diri untuk sentiasa tersenyum walau hati terhiris pilu..luka ini biarlah ku tanggung sendiri..kerna bicara hatiku sudah tidak mampu untuk menangis lagi...
-----------SALAM RAMADAN AL-MUBARAK----
mungkin ini adalah ujian dari Yang Esa untuk hambanya..dan as tidak terkecuali..alhamdulilah..as yg terpilih menerima ujian sebagai hamba-Nya..hati as juga runsing memikirkan kesihatan mak as..oh yer..lupa lak nak bgtau..mak as patah tangan pada 27 august yg lalu.tapi alhamdulilah..dh semakin sembuh..maybe dalam 1 month lagi..baiklah tangan mak as..insyaallah..as cuba untuk sibukkan diri as..tapi hati as masih belum kuat untuk tidak memikirkan masalah yg melanda..tapi..as akan gagahkan diri juga mengharungi benda ni n as pasti ia akan selesai juga dalam masa terdekat ini..insyaallah..as berharap keberkatan ramadan ini dapat mengubah suasana..insyaallah..

2 comments:

Arif Sanchez said...

The holy month of Ramadan
For all Muslims has begun.
Praising Allah through the day,
From dawn to dusk we fast and pray.
We pay zakah (charity) for those in need,
Trying hard to do good deeds.

When the sun has set, and day is done-
I’ll break this chain, but only one.
By the end of Ramadan,
It’s time for Eid and lots of fun!!!

Slamat Myambut Ramadhan & Take Care

gadisworld said...

tq arif..hope we can share the meaning of the ramadan..insyaallah..