-->

MY FOLLOWER

Pages

Wednesday, November 01, 2006

MUSIBAH MENIMPA LAGI..

assalamualaikum..lama rasanya tak update blog..bz yggg amattt sesanagat..percaya atau tak,ketika as update blog nih bukannya duduk dpn pc mcm biasa tetapi sedang BERDIRI!! sekali lagi BERDIRI!! he..he..sebenarnya as ada kat office skrg nih..kena kerja malam plak ari nih..sesambil jalan2 pantau keadaan sekeliling)ceewah..he..he..sesambil nak tutup pc2 kat sini(terminal komputer OPAC) sempat lagi tuh nak update blog..bukannya apa..nak turun awal lagi..as skrg nih ada kat tingkat 5..boring giler sesangat ari nih..student bukannya ada pun..apasal ler kena gak buka office..isyh..isyh..
minggu nih bz gak ler as dgn asgmt (padan muka terhegeh2 sangat nak buat..dah dateline pun tak siap lagi..he..he..) dgn perbentangan KMK lagi (urusan pejabat) adehler..biol kepala nih..he..he..tapi takper...sok last KMK..setelah seminggu berkampung dkt Bilik Perbincangan tuh..fuh..akhirnya nak present gak..tadi ada sesi perbentangan untuk office sok barulah yg real punya.sok dalam pukul 8.30 dah kena gerak p EDC dah..hotel tuh..hotel UUM ..he..he..okehler tuh..lagipun baru siap jer hotel tuh..sesambil tuh leh gak p jenguk2 hotel baru kan..okehler tuh..dgr kata ada 3 group jer akan bertanding sok..hek eleh...lebih baik hakim2 tuh p jer kat office jabatan yg bertanding tuh kan..3 group jer pun.he..he..
-----------
ISU MAWI
mawi..oh mawi..semua nak jadi mcm ko..terkenal..kaya..disayangi n sebagainya..tapi yg orang tak tahu betapa susahnya nak menjadi mawi nih hanya mawi jer yg tahu.menjadi terkenal mmg senang dan mudah dan untuk mengekalkan populariti tuh yg susah..lagi satu ramai sangat yg iri hati dan penuh hasad dengki bila tgk bangsa sendiri berjaya..biar jatuhkan bangsa lain takper jgn jatuhkan bangsa sendiri..isyh..isyh..org mcm nih pun ada ker..dunia..dunia.mmg dah jadi lumrah alam ada jer pendengki2 nih or ayat popular yg org guna skrg 'NT' untuk yg anti mawi.diaorang nih punya matlamat bukan setakat anti mawi bahkan sampai sanggup nak memusnahkan dan menghilangkan mawi nih dlm industri seni nih..isyh..apa daaa..org kalau bangsa sendiri maju..kita perlu lebih bantu lagi..bukannya memperlekehkan dia dan menghina dia.
dari satu gosip..ke satu gosip..isyh..mmg tak leh nak menarik nafas lega langsung mawi nih..dari datu kontroversi kepada satu kontroversi yg boleh dikatakan sesetengahnya kecil tapi diperbesarkan..iyer ler..sbb isub tu membabitkan mawi..cuba nama dia..ali ker..mad ker..ayub ker..tak der maknyerrr nyerr paper nak ambik ceriter letak kat front page lagi.setelah kes ngan media selesai..pastu keluar plak isu mawi tak nak bergambar ngan artis wanita..okeh dah ceriter tuh..pastu isu mawi tak nak berpegangan tangan dan bersentuhan dgn artis wanita dalam filem..kalau dia berlakon nanti..sampaikan ada ler beberapa pelakon lama nih tersentap..takut ker bangg..he..he..dah settle bab tuh keluar plak isu dia risik ikin pelakon drama 'kawan' tv3 tuh..as pun tak berapa gemor sangat kalau ceriter nih betul..he..he...pastu lepas ikin nih menafikan..keluar lak ceriter dia risik gadis uitm arau(org perak) kononnya anak sahabat arwah ayah dia dan merupakan wasiat suruh mawi kawin ngan gadis tuh..adehler..apa daaa media nih..kononya dapat sumber sahih..pastu bila rasa mcm tak betul keluar plak isu lain..kononya sahih gak..bila maei menafikan..n ceriter risik merisik tuh media tak leh buat isu..dia buat plak isu rumah,,.kononya peminat kecewa mawi tak kasi masuk umah..apa daaa...isu kecikk sangat..bukannya mawi halau peminat pun..dia just letakkan makanan kat luar dan peminat beramai2 makan kat luar..ingat muat ker korang tuh nak masuk dalm tuh..apa daaa....lepas tuh ingatkan dah reda isu tuh leh ler dia rileks balik..adehler..kes Mawi world kena saman 1 juta ler plak..adehler...poning kepala..as yg jadi peminat dia nih pun naik pening kepala..apatah lagi mawi sendiri..mawi..mawi..dlm smeinggu 3 kes sekali.. - risik,rumah,saman..sian ko mawi..sabarlah banyak2..isu saman nih kononya syarikat YASSA nih nak saman sbb label pada air mineral mawi nih sama ngan address syarikat dioarang n tak minta kelulusan pun..adehler..mcm2..pagi tadi as dpt sms dari frymee..dia bgtau isu saman dah selesai..alhamdulilah..sebabnya isu saman nih mawi world tak terlibat sbb mawi world hanya pasarkan jer n serahkan hak pengeluaran air mineral nih pada Johtow sdn.bhd..so sbrg saman menyaman kena ler saman Johtow nih..apa daa nak saman mawi..mawi tuh tukang edar jer..mmg susah hati tul as bila dgr Mawi world nak kena saman 1 juta ringgit nih..tidur malam pun terkenang 2jer..sian ngan mawi..bukannya sikit..1 JUTA!!! tau..adehler...tapi alhamdulilah semuanya dah selesai..bestlah frymee..smlm dia lepak2 ngan mawi..mawi dah ceriter semua hal n isu2 berbangkit nih.siap mawi belanja makan lagi..amboi-amboi( cuit2 tangan mcm azwan..sorry azwan..jgn saman i yer..he..he..)lepas tuh siap p tengok office baru mawi lagi..bestnya..tapi apa2 pun as harap mawi tenang dan sabar menempuh dugaan hidup..dont worry as akan tetap menyokongmu..worldddd!!
ps- PASTIKAN DAPATKAN BORANG UNDIAN ABP 2007 DI AKHBAR BERITA HARIAN.UNDIAN AWAL AKAN BERMULA PADA 2 NOVEMBER 2006!!

3 comments:

fryme said...

hehe..
thanks as..siap mention name fry gitu...tapi itulah hakikatnya...kita tak tau apa yg mawi rasa..tp ckp sesedap rasenya aje...yg pasti fry xmampu menjadi setabah mawi..he's my idol!! world-lah!

gadisworld said...

he..he..tak sangka lak fry leh vicit my blog yg tak seberapa nih..he..he..yup world!!

fryme said...

hehe...fry slalu gak melencong mai cnie,hehe...apapun..world sokmo!!