-->

MY FOLLOWER

Pages

Saturday, January 03, 2009

Warna Warni Tahun 2008 & Welcome 2009!!


assalamualaikum..arigato..isyh..hari nih dah masuk hari ketiga kita berada di tahun baru, tahun 2009.cepat jer masa berlalu kan..ari tuh rasanya baru tahun 2008..skrg nih dah tahun 2009 dah..n jangan lupa..kita juga dah menyambut tahun baru dalam islam tau..jangan ingat tahun baru 2009 jer..he..he..aduhai..masuk2 tahun baru nih jer, as sambut ngan virus ler plak..bukan selsema burung tau ataupun chikungunya..tapi selsema ler plak..adoyaiii..awal2 tahun baru nih asyik demam jer..mmg antibodi lemah tul ler..tuh ler pasal, vitamin tak pernah makan..dulu2 as pernah gak makan..tapi tersilap ambil vitamin, g ambil vitamin tuk tambah selera makan..so apa lagi...badan pun 'comell' jer naik..sampai skrg takut nak ambil vitamin..he..he..


cerita ceriti tahun 2008 nih banyak benda yg berlaku sebenarnya..as pun tak tahu nak citer mcm mana..tapi pada tahun 2008 tuh juga ada benda2 @ peristiwa istimewa yang berlaku dan kejadian2 yg ada hikmat disebaliknya..benda yg baik dan benda yg kurengggg baik..tapi masih boleh diterima akal lagi..he..he..tapi, pada tahun 2008 ler as menerima tekanan yg agak tinggi gak ler..mcm2 yg berlaku either kat opis n kat university..tapi alhamdulilah as dapat hadapinya..alhamdulilah..n tak lupa peristiwa2 yg as rasa as sendiri pun tak jangka tapi ianya berlaku dan bakal merubah hidup as untuk selamanya..ceewah..skemanya cakap..he..he..okeh jom kita bercerita warna warni 2008!!



1. 'Matchmaker' yg tak menjadi..he..he..


- ada orang yg nak matchkan as ngan someone..kenal pun tru sms n call..walaupun as kurengg suka cara nih..as layanzzz juga ler..mana tahu itu jodoh kita..ha..ha..tapi dari awal lagi mmg tak der chemistry ler..so 1st time jumpa pun..zero jer rasa..tak der per2..pastu..hi..hi..bye..bye..he..he..



2. 1st time jadi wedding planner


- best gak yer rasanya..walaupun tak total uruskan wedding cousin nih..tapi mmg terasa sangat kesibukkannya.orang lain yg kenduri, kita plak yg sibuk..he..he..



3. Dapat jejak kaki ke Sarawak


- dapat cuti2 malaysia ke sarawak..mmg besttt sangat..dah dapat ke negeri borneo nih..tinggal sabah jer lagi..tuh pun bulan 3 tahun 2009 nih dapat g sana..cuti2 mesia lagi...yeaaa...



4. Bertemu Mr.Right & Bertunang


- isyh..yg nih pun tak disangka gak..mmg tak sangka langsung..tetiba jer benda nih terjadi..maybe dah suratan dan ketentuan kot yer..alhamdulilah..n sapa sangka dalam masa yang singkat jer semua benda dah berubah..dah bertukar status ler plak..he..he..dulu single n available..tapi skrg nih single but 'circulated' ler plak..he..he..as pun tak sangka selama 5 tahun as tak dapat menerima sesiapa dalam hidup as, tapi kehadiran si dia dapat mengubah segalanya..semoga apa yg dirancang berjalan dengan lancar..insyaallah..



5. Bila 'Teman tapi Mesra menghilangkan diri'


- as tanak komen banyak bab nih..tapi tahun nih as dah kehilangan dua sahabat..kalau korang baca blog as nih..as just nak cakap..tak perlulah terus senyap mcm nih..tak perlulah terus ilangkan diri mcm nih n as nak minta maaf atas apa yg berlaku..mungkin kita hanya ditakdirkan menjadi 'TTM', n let it be like that..




6. Politik Pejabat yang 'MEMBUNUH'!


- perkara nih as rasa kat mana2 pun sama jer kot..tapi inilah 1st time as rasa perkara nih terjadi pada as..baru as faham apa maknya politik pejabat, kaki kipas, etc..inilah yg terjadi pada as..bila ada orang tuh asyik nak mencari jer kesalahan as sejak duluuuu lagi..as pun tak tahu apa masalah dia ngan as..per yg as fikir, as tak pernah pun kacau life dia..tapi kenapa dia nak ganggu life as???? kalau hanya melibatkan hal peribadi maybe ianya tak der effect sangat..tapi bila ianya melibatkan urusan office..ini sudah lebihhh....mmg tercalar ler imej as..walaupun as bukannya pekerja cemerlang, tapi sekurang2nya as menjalankan tanggungjawab yg diamanahkan..tapi kalau sampai kat telinga bos as tak wat kerja..as begitu..as begini..mmg as gerammm sangat..mmg tak faham sangat ngan orang nih..teringin nak tanya, per masalah dia aaaa..geramnyaaaa...



errmm..rasanyanya..itu jer kot perkara2 besar yg terjadi dalam hidup as sepanjang tahun 2008 nih..ada suka n ada duka..tapi apa yg as harapkan, yg suka tuh akan terus membahagiakan as dan yg duka tuh akan as buang jauh2 n padam dalam diary as n harap tak akan ada duka2 pada tahun 2009 nanti..tahun 2009 nih juga merupakan tahun yang bakal merubah keseluruhan hidup as..insyaallah tahun as akan bergelar 'isteri' dan 'menantu'..walaubagaimanapun..as tetap as, cuma tambahan status jer..he..he...insyaallah..doakan as berjaya menempuhi segala2nya yer..moga tahun 2009 memberi sinar yg lebih gemilang dan sang suria yg lebih bercahaya...



pics - kredit to jeremy photo..

2 comments:

kirana said...

wah nk kawen tahun ni yer..090909 ker??

gadisworld said...

he..he..insyallah..tapi bukan 090909.. tapi 040609..boleh gitu..he..he..kenduri sebelah lelaki jer cantik sikit num..060609..:D