-->

MY FOLLOWER

Pages

Wednesday, August 12, 2015

Kekecewaan

Chik as tak tahu nak ckp mana mana...tapi tak tahu kenapa..sejak dua menjak ni hati chik cepat sangat tersentap..cepat betul tersentuh n terasa. Kenkadang bagi orang lelaki, diaorang rasa soal tu sikit, tapi bagi kita ianya sangat besar n menyebabkan lara di hati ni. Dalam keadaan lara ni, chik as selalumya tak suka untuk bercakap dengan sesiapa pun n sebab tu lah chik as suka luahkannya di sini jer. Di saat ni, chik as rasa kecewa sangat dengan seseorang yang penting dalam hidup. Kecewa dengan keputusan yang dah dibuat tanpa melibatkan chik as. Walaupun ianya bukan soal hidup dan mati, tetapi ianya bukanlah persoalan utama,,yang paling penting adalah penglibatan diri chik as dalam keputusan tu.,chik as rasa sangat kecewa dan sedih sangat..minggu ni bagi chik as minggu yang amat mengecewakan chik as. Chik as dah rasa mcm bukan diri chik as sendiri..kenkadang bila kecewa, chik as lemparkan kemarahan pada anak yang buat perangai waktu tu..mmg x adil bagi mereka..tapi bila kepala dah berserabut,semua jadi serba tak kena.Kepala chik as rasa kusut dan x leh fikir apa2 langsung.Hanya pada Allah chik as pohon diberi ketenangan itu semula. 

Kemuncak kekusutan chik as adalah semalam..chik as tak sengaja tertinggi suara pada mak chik as. Niat nak marahkan anak,tapi tak sengaja tertinggi suara pada mak. Bila tgk mak chik as terasa dan menangis..chik as rasa mcm chik as ni anak derhaka n jahat sangat. Ya Allah, chik as pun tak sedar chik as boleh terlepas kekusutan tu di luar tanpa disedari. Sebagai seorang anak, chik as rasa berdosa sangat2..kenapa chik as boleh jadi mcm tu? kenapa nak lepaskan kekusutan chik as pada orang2 sekeliling chik as..lebih2 lagi pada mak n pada anak2.Chik as rasa berdosa sangat pada mak..waktu tu chik as rasa kecewa dgn diri sendiri..Lebih kecewa, bila chik as hanya menangis n bawa baby masuk bilik tanpa minta maaf pada mak terlebih dahulu. Kalaulah Allah ambil nyawa chik as sblm chik as minta maaf pada mak. nescaya chik as akan jadi anak derhaka sehingga mati..begitu juga sebaliknya.Pagi tadi chik as nak sangat peluk n minta maaf pada mak..tapi ego diri n malu utk minta maaf menyebabkan mak chik as terasa lagi ..n buat mak menangis lagi..Ya ALLAH..kenapa chik as jadi sampai mcm ni sekali...akhirnya chik as peluk mak n minta ampun dan maaf atas perilaku chik as..kami sama2 menangis..sesungguhnya chik as dah lukakan hati mak..masih ada peluang ke chik as nak masuk ke jannah? chik as ni bukan anak yang baik..tapi bila mak chik as dah terima kemaafan dari chik as ..tu dah cukup.soal2 lain chik as tak nak fikir dah..

Chik as berharap sangat agar ALLAH kembalikan ketenangan pada chik as..mcm suami chik as cakap, dia cakap chik as dah bukan chik as yang dulu dalam dua tiga hari ni. Entahlah, mmg chik as sendiri sedar..tapi untuk mengukir senyum tu sendiri memerlukan kekuatan dalam diri...selagi kekecewaan itu ada, selagi tu chik as rasa serabut dan binggung..Sehingga saat ini, chik as masih rasa stress and serabut..bagi chik as, semua yang berlaku perlukan masa..n insyaallah semoga hari esok chik as akan kembali menjadi diri sendiri...insyaallah..

2 comments:

Deq's Qienz said...

Hai..apa kes yunk..kalo nk kngsi kita bole je jad pndengar..ptut nmpk moody je awk..hehee be cool ya..

gadisworld said...

deq qienz..ha..ha..meroyan ler tuhh