-->

MY FOLLOWER

Pages

Sunday, November 13, 2005

HAPPY GILERRRR..

happy nyeeee..hapynyerrr..lupa lak..assalamualaikum...ecxited punyer hal.sampaikan salam pun tak bagi.he..he..apa yg happy sangat tu kan..semalam ada pelancaran radio kedah 24 jam di dewan wawasan n ramai gak ler artis yg ada..yg paling best sekali ada MAWI!!!!! arghhhhhh..arghhh..ops..sopan sikit....yea...yea...(nada perlahan dan sopan santun :D) as pun member2 jer yg beritahu hal ni..as jarang sangat dgr radio kedah ni.dah org cakap mawi ada..apa lagi..perlu aturkan strategi ler ..he..he..as tahu pun dalam 10 hb juga ler..member2 yg beritahu n sedara pun ada gak cerita hal ni..x boleh jadi ni..mmg kena pergi juga.dah ler ari tu masa mawi dtg kedah x leh p tgk.yg ni..mmg dah dekattt sesanmgatt ..mmg kena pergi punyer.
-------
CATATAN PERJALANAN KE DEWAN WAWASAN
------

Tarikh : 12 November 2005
Event : Pelancaran Radio Kedah (Kedah FM ) 24 Jam
Tempat : Dewan Wawasan ,Jitra Kedah.
Cuaca : Hujan n kekadang Gerimis Mengundang jerr
Mood : Happy Gilerr
---

2.00 pm - Hujan turun lebat sangat..nasib baik sempat sampai umah dari Bukit Kayu Hitam..fuh..mmg lebatt sesangat ler.Abg pun terpaksa stay sampai hujan berenti dulu sebelum balik ke Ipoh..ah..cam ner ni..nak pergi ker tak ni kat dewan wawasan..isyk..dalam dilema dah ni..cam ner yerr..alah..layan baca paper dulu lah..dah hampir kul 4 dah ni..hujan still lebat lagi.gelisahnya rasa..cam ner ni aaa..abang dah balik dah..iyerler kan kalau tunggu lagi mau malam baru balik..dah ler jauh. ahh x nak fikir lagi ler..layan tv lagi bagus.aduhh kilat plak..nak buat per ni aaa..ermm..makannn he..he..nak menambahkan berat ajer kerjanyerr.he.he.. boringnyerrrr apa lagi nak buat yerr..ermm sms munirah jap..dia ni nak pergi ke tak nak ni..aiyshemannn..dia tutup ker hf dia ni..x dapat pun.
---
5.00 pm-hujan sekadar gerimis mengundang jer he..he..dah kul 5 dah ni..jadi ke tak ni..?? munirah..mana kau yerr? cepatler call..dahler peluang ni hanya datang sekali jer.aduhhhh...camner ni aaaa.. tetiba jer (lagu aduh saliha kat hf) haa...munirah call..yea..yea..yea..yea.. "camner ..jadi ke tak pergi ni??" ..M : "of course ler jadi..mawi punya hal no problem punyer..ambik kat umah tau,kul berapa?" A : "okeh.tunggu kat umah kul 6.30 as p sana" M : "okehh ..setttt..a'km" A: "okehhh ..W'slm. YAHOOOOOOOO..bestnyerrr x sangka plak jadi nak p sana..insyallah semuanya akan berjalan lancar..alamak!!!! kamera rosak plak dahhhh..camner ni???? ADUHAIIIII..macam2 jadi..camner yer..erm..erm...(tgh fikir ni) ahaaaaaa!!!! (tetiba nampak mentol atas kepala) apa kata beli jer yg lain..sambar jer yg Rm200 ke bawah pun ok gak..apa nak buat dah terdesak dah..x sempat nak survey2 lagi dah.okehhh..cantikkkkk..kena beli punyer ni..ermm..budget berapa yer..Rm200 ke bwah dah ler..
--
6.00-cepat2 mandi n solat asar..he..he..lewat plak ari ni.alahai sian plak ngan mak tinggal sorang kat umah..camner yerr..nak ajak mak sekali,mak lak sure x nak nyer :) he..he..camner mak ..okeh ker?? oooo...bangtih nak balik umah..so mak ada member ler..ok..thanksss mak...u are the bestt mum in this whole worlddddddd!! bodek tu..he..he..mak pun mmg world ler..sanggup tu suruh p ceapt2 takut hujan lebat..nasib baik mak pun minat mawi..he..he..
---
7.00 -sampai kat UUM lebih kurang kul 7.15.ambik munirah kat umah sewa dia n gerak ker atm jap..nak ambik duit.elok2 siap ambik duit jer dgr azan magrib..ermm..sembahyang dulu lah kat masjid uum ni..manaleh x sembahyang..mawi..mawi juga..sembahyang wajib buat..barulah worlddddd!! isyk..x ada org plak kat masjid ni..perempuan kami berdua jer..alahaii lupa lak..sekarang ni kan cuti semester..selesai jer buat perkara yang wajib..terus gerak ke jitra..
--
8.00- sampai kul 8.20.kat highway hujan masih lagi gerimis..isyk..ada ke tak event ni.betul ker kat Dewan Wawasan ni??cam x confident jer..maklumlah pergi ni pun org yg cakap.alah..pergi ajer..ehh..nak masuk kat maner yer..mana entrance dia ni..nama jer org Kedah..nak masuk Dewan Wawasan pun x tau..he..he..ikut jer lah keta depan tu..aik..ngaper plak masuk dekat Bangunan Pentadbiran ni..eh..betul ker idak keta ni..ahh belasahhh jer..ooo..parking kat Bangunan Pentadbiran..n jalan kaki masuk sana..ohhh..erm..dah sampai dah ni..eh..nak g duduk kat ner..x der arrow apa2 pun..nak g mana ni?? ehh..dalam dewan tu leh masuk ker??kenapa org ramai cam stay kat luar jer kat karpet kuning tu..leh masuk ke tak ni?? isyk..inilah salah satu kelemahan penganjuran..lain kali letakklah arrow ke ataupun cakaplah kat polis yg jaga situ mcm mana nak letak org ramai ni..ini asyik tumpu VIP jer..isyhhh..geram jer..10 minit juga ler tercongok jer diri kat situ..eh leh masuk ke tak ni.bukannya apa..sebab ada dua tempat..satu kat tepi dewan(kat luar) n diletakkan skrin besar n satu lagi kat dewan.itu yg pening tu..dahler geng pahlawan dah bersiap sepanjang karpet tu (penari,or pengiring diraja..alah..yg pakai baju melayu.ala2 zaman dulu tu).at lastt barulah kami diberitahu boleh masuk..apa daa.a..geram betull..alahh masukk jerrrr..kalau masuk awal2 tadi sure leh duk kat depan sikit tadi.x per lah yg ni pun okeh jer..
---
9.00-persembahan bermula..sama jer cam ada kat dlm tv tu.memula sekali ada tarian oleh badan kebudayaan negeri kedah..ermm..best juga yerr.. yg kedua persembahan oleh Bintang RTM..sapa yer?? minta maaf banyak2 as x kenal.erm..yg lain..chit-chat DJ radio..n serba sikit sejarah radio Kedah n sekarang ni Kedah FM n perasmian Kedah FM 24 jam..dengor jgn x dgr..banyak gak ler show..A.Ramlee(org lama2 suka ler ni),penyanyi cina n india(nyanyi lagu hindustan n cina)so sorry as pun x tahu sapa diarang ni.yg chinese tu mmg pernah tgk..tapi x tahu sapa dia.best ler juga..layannzzzz jer.pastu ada dayang..biasa jer..tapi vokal dia mmg best.pastu sketsa oleh kartina aziz ,sabri yunus n ..a...a...(lupa lak sapa nama dia) mmg meletopppp best sangat..cayalah ..inilah show org lama..masih lagi bestt dan meletopp.pastu celoteh pak din..n other DJ.mas idayu cam biasa ler nyanyi..steady jer..layannzzz..kemudian show n persembahan zamani,..isyk..x tahu plak dia ada.rindu plak ngan dia.lagu2 dia mmg best.yg best nyer masa dia nyanyi ada akak tepi n belakang as asyik nyanyi sam.isyk..as pun nyanyi ler juga..tapi still spopan santun tau..ala2 miming jer he..he..mmg meletop zamani punya show..mmg best..tepukan pun gemuruh jer dia dapat.alahai..mana mawi ni..perut pun dah lapor dah ni..nasib baik dpt goodie bag ni..ada gak air kotak,kek n roti..baru jer rasa nak makan roti tu..eh..mawi lerr...tak jadi makan ler..kuar jer dia..aduhaii cam x caya jer mawi ada kat sini n as sedang tengok show dia.LIVE..bukannya dlm tv..but LIVE!!! excited jer rasa..amboi baju..ala2 hindustan jer tgk.walaupun tempat as ni nak kata jauh pun x..dekat pun tak..as tgk melalui skrin besar tu jer..tapi still nampak lagi dia kat pentas tu.cam biasa aduh saliha n seroja..ermmmm ada improvement nampaknyer mawi ni..dulu as cukup takut masa dia tarik kat chorus tu..takut pecah..alhamdulilah dah okeh jer nampaknyer..aik..dah abis dah>>kejap jer rasa dia nyanyi..amboii tepukannn gemuruh sungguh.erm...akhirnya..
---
10.45-show pun dah abih dah..mmg dah abih dah live kat tv..tapi kat sini masih ada lagi.artis kena turun tuk salam ngan Sultan Kedah n berbaris cam kawad tentera plak rasanya..semuanya mengadap Sultan Kedah.lepas semuanya selesai..dah nyanyi lagu Kedah n Sultan pun balik..artis pun dah bersiap nak balik n naik atas penats balik tuk balik..tapi mawi awal2 lagi dah kena tahan oleh VIP..amboi nak bergambar yer Dato'..he..he..dasyat juga mawi ni..VIP pun minat ngan dia..as yg dari belakang ni pun.slow-slow mara ke depan sampailer kat tempat VIP tuh..biar dia balik dulu..erm..haa...tu dia..dah nampak dah mawi..isyk.isyk..lepas VIP ni balik jer kami pun serbu jer dia.tapi x lama dlm 5 minit jer sbb takut keadaan x terkawal n terpaksa ditarik oleh mr.freedie n naik ke atas pentas..ingatkan mawi dah nak balik..upernya dia pusing n lambai pada kami..n dia stayy kat situ utk sesi bergambar..alahaiii nasib basik as ada betul2 kat depan tangga tu..mmg dekat sangat..isyk..mawi ni mmg handsome betull..lain plak tgk live ni berbanding ngan dlm Tv or magz.nampak dia berisi sikit muka dia..fuhh..patutler org minat sangat kat dia ni..tapi for me...as minat sore dia..yg as rasa mmg 'sore lelaki'..cam Jamal tu ler..happy sangat as dpt tgkp gambar dia..tgk jer org salam ngan dia..salam mawi ??? isykk..as masih lagi waras..x perlulah salam2 ni..tgkp gambar jer dah ler.. :) mawi pun nampak cam x berapa jer bila yg 'wanita' ni nak salam ngan dia..salam hujung jari jer..apa nak buat mawi...salam ajer..nanti d katakan sombong plak kan..sesi ni adaler dlm 10-15 min..mmg puas hati sangat..dpaat gak dgr sore dia dari dekat..bila dia ucap Selamat Hari Rayerr..same to you mawi..he..he.. pastu..dia pun dah balik..diiring oleh mr.fredie n mr.aman..selesai..
eh..kartina aziz ler..serbu dia plak..okehh jer kartina ni..baik jer..snap sekeping dua pic ..erm..lawa gak dia ni yer..masih meletopp lagi..cun..pastu jumpa plak mazlan pet2..masih x berubah..tetap cam tu..x sombong n selamba dia jer..okehh..tapi sayang kodak dah abis plak nak tgkp gambar nagn dia..apa nak buat..x per..leh jumpa lagi..dia kan org kedah :) ..keluar dewan dgn senyum simpul ..ala2 org menang ratu kebaya..he..he..masih terbayang lagi saat2 jumpa mawi.kenangan yg manis tu..bukan senang nak jumpa dia..maklumlah as ni jauh di utara..tapi jgn risau mawi..kami d utara ni sokong mawi seadaanya.dan bukan cam sesetangah org tu yg nak suruh mawi jadi tu..jadi ini...n siap ugut plak ni..isyk..apa ni?? FAN CLUB NI DITUBUHKAN UTK APA SEBENARNYA?? FC NI UTK IKUT ARTIS KER,OR ARTIS TU MESTI IKUT CAKAP FC NYER?? SIAP UGUT2 LAGI..X PRO LANGSUNG..(hangin satu badan ajer)x per..sabar..sabar.salute pada mawifc.com!!cayalah...yg satu lagi webiste tu..erm..malaslah nak komen..x rapat sangat..x mesreeeeee(tiru gaya bob).apa2 pun..malam tu mmg bestt sangat.drive pun masih senyum sorang2 lagi..isyk..dah x betul ker apa tu he..he..
walaubagaimanapun as rasa inilah kenangan manis as..dah tercapai dah satu..satu lagi masih belum tercapai..apa dia..erm..nak jumpa ngan Dr.Mahathir ler..bila lah agaknyer yer...anyway..so far..mmg best...
GAMBAR AKAN DILETAK KEMUDIAN

1 comment:

Anonymous said...

Witt audio blog
TrackBack URL for this entry: http://www.restoringthetrust.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/16 Comments Thanks for signing in, . Now you can comment.
Find out how to buy and sell anything, like things related to road construction of pa on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like road construction of pa!