-->

MY FOLLOWER

Pages

Monday, January 29, 2007

lari..lari..pak polisi datanggg..

assalamualaikum semua..aduhaii letih betul skrg nih..kerja pun dah banyak dah kat office nih..mana nak siapkan asgmnt lagi..adehler..ponat..eh..as ada citer kelakar nak citer..ha..ha..ha..(apa daaa..gelak dulu..)semalam as ngan member g ler singgah sebuah kedai makan nih kat area changloon..pesan jerlah..bungkus katakan n lepas tuh as g ler ronda2 kat area c-mart tuh..lepas g beli barang sikit n nak g ambik balik makan yg dipesan tadi..masuk2 kedai sunyi sepi jer kedai..kedai buka..tv buka..tapi tak der org..aik??kena langgar garuda ker or kena kidnap oleh alien..sapa pun tak der.oleh kerana makaan yg dipesan tuh as nampak dah siap pun ada kat tepi kaunter tuh kami pun tunggu lah jap..tapi still dlm kekonfiusan yg nyata..he..he..pastu adaler akak nih masuk..maybe one of their friend.."adik..orang semua tak der..tukang2 masak semua lari..imigresen n polis dtg serbu tadi.." har..har..har..kelakar giler...lari tinggal kedai mcm tuh jer..adehler..ntah haper2 ntah..dengan api kat dapur tuh pun tak tutup..as leh imagine ler..mcm mana ler diaorang lari tadi..ntah2 customer pun ada kat situ lagi masa diaorang lari..ha...ha..makan free ler diaorang mlm tuh..oleh kerana kedai tuh tak tutup ramai gak ler pelanggan masuk..siap bawa anak2 kecik lagi..diaorang pun terkejut giler..kami pun gelak jer lah..adehler..lawka betul..maunya tak lari diaorang tuh..smeua tuh dtg dari Thailand..rasanya tak der permit ler tuh..rugi lak as tak der di tempat kejadian masa imigreesen serbu tuh..he..he..
--------------------------------------------------------
SALAM MAAL HIJRAH & 10 Muharram
================

salam maal hijrah buat semua...salammmm..dah masuk tahun baru dah pun.kejap jer masa berlalu..aik..takkan tahu tahun baru omputih jer..tahun baru Islam tak tahu ker?? alhamdulilah..tahun nih dapat lagi kita menyambut tahun baru nih..alhamdulilah..harap tahun baru nih hidup kita akan lebih bermakna dan lebih bererti..amin..

hari ini 29 Muharam..ari nih adalah merupakan hari yang paling mulia dalam sepanjang bulan ini..sesiapa yg berpuasa pada hari ini..nescaya banyak kelebihan dan pahala yang dapat kita kumpul..itulah indahnya Islam..antaranya

Dari Ibnu Abbas r.a berkata Rasulullah S.A.W bersabda

: Barangsiapa yang berpuasa pada hari Aasyura ( 10 Muharram ) maka Alllah S.W.T



1. Akan memberinya pahala 10,000 malaikat,

2. Pahala 10,000 orang berhaji dan berumrah,

3. Pahala 10,000 pahala oarang mati syahid

4. Dan barang siapa yang mengusap kepala anak -anak yatim pada hari Aasyura maka Allah akan menaikan dengan setiap rambut satu darjat.

5. Sesiapa beri makan orang yg berbuka puasa pada hari Aasyura seolah-olah memberi makan pada seluruh ummmat Rasulullah S.A.W yang berbuka puasa dan mengeyangkan perut mereka.
---------------------
Lalu Sahabat bertanya apakah kelebihan Hari Aasyura drp. hari yang lain- lain.
Rasulullah menjawab: Ya ada kelebihannya

1. Allah S.W.T jadikan langit dan bumi pada hari Aasyura
2. Allah S.W.T jadikan laut dan bukit pada hari Aasyura
3. Allah S.W.T jadikan Nabi Adam A.S dan Hawa
4. Nabi Ibrahim dilahirkan dan Allah S.W.T selamat Nabi Ibrahim dari bakaran api
5. Allah S.W.T tenggelamkan Firaun
6. Allah S.W.T sembuhkan penyakit Nabi Ayyub
7. Allah S.W.T terima taubat Nabi Adam A.S
8. Allah S.W.T ampun dosa Nabi Daud A.S
9. Allah S.W.T kembalikan kerajaan Nabi Sulaiman A.S
10.Kiamat akan terjadi pada Hari AasyuraWalAllah hua'la A'lam.
================
SAHABATKU SAYANG..

windunyaaaa ngan korang nih..senyap jer skrg nih..apa citer yer..windu sesangat di tahap maksima dah nih..he..he.. ckn (nick utk member kat poly) cayang korang semua..n ckn harap kita still berkawan sampai bila2..pagi nih ckn ada sembang ngan ena tru Ym..alamak..windu sesangattt ngan dia..she is one of my best friend masa kat poly dulu..i miss u so muchhh..muahhh..sebelum nih ckn ada terdengar spekulasi n gusip2 (amboii cma artis ler plak..he..he..) yg ena nih dah feewitt..dah kurus..dah cantik..alamak..ckn juga yg makin..mcm apam..he..he..cuba tgk perbezaan..(ena sorry jadi bahan ujikaji plak..he..he..bukannya apa..teruja nak kuruskan badan gak jer).cuba tgk gambar kat bawah nih..he..he,.aiyakk u manyakk kuluss ooo...apa lu punya lahsia maaa..he..he...Gambar 1st tu..masa kami dkt poly dulu..n gambar kat bawah tuh gambar latest ena with salah seorang lagi bestfriend mailto:ckn@as..Ju...cayang Ju..muaahhh









Latest pic

he...he..tak leh jadi nih..ckn pun nak kuruskan badan gak nih..mana leh dioarang jer yg ayu n jelita..he..he..pada kawan2 ku yg lain..5ruz,Ju,Ezin,Yan,Nani,Yus..waaaaaa.... i miss all of u....



gambar yg ketiga nih gambar yan..oh yer untuk pengetahuan sahabat semua..yan skrg dah bekerja di MARDI..alhamdulilah..waluapun ckn ngan dia dekat jer..tapi..aisyeh..dah berapa tahun daaa kami tak jumpa..tapi kami still contact..selalu gak ler call..kalau hf ada 3G kan bestt..leh nampak muka..windu sesangatt..inilah sebahagian gambar2 kesayangan as..cayanggg korangg ..



\

1 comment:

humeihumei said...

hello! A Good News,google introduce a very user-friendly browser,Free download Quickly,Please visit my blog thank you