-->

MY FOLLOWER

Pages

Tuesday, January 09, 2007

Tabahkan Aku?

Assalamualaikum..berat rasanya hati ini nak ceriter kat sini..tapi as rasa..hanya disini tempatnya as nak luahkan apa yang terbuku di hati.Kalau asyik pendam pun susah juga kan..Sebelum nih as pernah mention ada something yg menggangu diri..yang membuatkan hati as tak berapa nak tenteram..


-------------------

wikepedia..

Love is a basic dimension of human experience that is variously conveyed as a sense of tender affection, an intense attraction, the foundation of intimacy and good interpersonal chemistry, willing self-sacrifice on behalf of another, and as an ineffable sense of affinity or connection to nature, other living beings, or even that which is unseen. It manifests itself in feelings, emotion, behavior, thoughts, perception and attitude. It influences, underlies and defines major patterns in interpersonal relationships and self-identification.



Kes #1

err..apasal lak timbul bab sayang2 nih..he..he..bukannya apa..sayang tuh tak tertumpu pada sayang cinta antara couple jer..tapi sayang dengan yang Maha Esa...sayang dgn kehidupan..sayang pekerjaan..sayang family..sayang saudara..n sayanggg semua..bak kata orang..tiap ari sayangggggggggggg...he..he..as sayang family as..sedara2 as..sebab tanpa saudara..hidup kita tak lengkap..n kitaran kehidupan terbatas mcm tuh jer..oleh itu sayangilah mereka..


Alhamdulilah..as rasa sekarang nih jiwa as dah tenang sikit..sebelum nih as rasa tak tenteram sikit ngan masalah peribadi nih..dalam satu masa ada 3 masalah datang serentak..dugaan untuk menguji diri as barangkali..tanpa dugaan n ujian..ia tak akan mematangkan kita..n dengan ujian ini juga..membuatkan hidup kita lebih bermakna dan bererti..


Masalah apa?? errm..masalah tentang hati dan perasaan..aisyeh..jiwang ler plak..he..he..as terpaksa melukakan hati seseorang dgn menolak perasaan yg cuba di'post' untuk as..mungkin setem tak cukup kot..sbb tuh ler dikembalikan semula..he..he..maybe as pun salah juga..hubungan kami disalah erti kan oleh dia..salah as kerana tidak berterus terang dari awal..tapi..setahu as,as dah berterus terang dah dgn dia sebelum tuh..tapi dia yg ckp nak tunggu as..so as bior jer lah..errm..aisyeh..salah as juga tuh..sian lak ngan dia..tapi soal hati dan perasaan nih tak leh dipaksa.hati dan perasaan yg ikhlas akan hadir 'cinta'..tapi as tak dapat nak berikan semua tuh pada dia..cukup sekadar perasaan persahabatan jer...as mmg nak ckp sekali lagi ngan dia ttg keputusan as..tapi nak cari right word agar tak lukakan dia..at last masa tuh sampai juga..i got some help from my cousin.n from that..it was over..but..aiyoo...i got a new problem..but i'm glad..everything is over.. D..i;m so sorry..




As tak tahu nak ckp mcm mana..tapi setakat ari nih hati as susah nak terima lelaki lain dalam hidup as ..as banyak main2 jer..mmg susah as nak ckp 'yes' untuk terima diaorang..bukannya memilih (rasanya ada juga kot sikit2..he..he..) tapi hati dan perasaan tak boleh berbohong.as tak nak tipu diri as n diri orang lain andai terima cinta tanpa kita rela..maybe as masih ingat kisah lama..tipu kalau as ckp as dah lupakan semuanya.hingga saat ini as masih lagi ingatkan 'dia'.tapi mungkin tak se'over' dulu..kdg2 terlintas juga perasaan tuh..terlintas juga ingatan tuh..walaupun dah hampir 4 tahun berlalu..tapi as rasa masih baru lagi.salah satu sebab as tak dapat menerima orang lain dalam hidup as..adalah sebab ini..tapi as berdoa dan berharap satu hari nanti as akan bertemu juga insan yang dapat membuka kembali hati as..insyaallah..




Al-fatihah buat arwah..hanya doa dan iringan ayat2 suci yang mampu as hadiahkan buatnya.kenangan kami bersama walaupun seketika tetap abadi dalam hidup as..mungkin kerana dialah yg pertama membuka pintu hati as..dan kerana dia juga..kini ia tertutup.andai masa dapat diputar kembali as akan memperbetulkan hubungan kami sebelum nih..as banyak buat dia terluka..maybe sebab itu juga..as masih sayangkan dia hingga saat ini..walaupun dia telah tiada..tapi kenangan itu masih kekal dalam hati as.apa yg as kesalkan..hingga saat ini,as hanya berkesempatan melawat pusara dia hanya 2 kali..itu pun hampir 4 tahun yg lalu..n hingga saat ini as belum berkesempatan ke sana lagi.kalau nak diikutkan Tanjung Tokong,Pennag bukanlah jauh..tapi masa dan keadaan membataskan as..insyaallah..satu hari nanti as akan ke sana juga..hanya doa yg mampu as kirim..as sedar air mata tak dapat membantu dia disana...



2 comments:

shaera said...

as...huhu sedeynya baca luahan ni...awt shaera xpenah tau tentang 'dia'???huhu budak penang lak tu...sabaq as.. suma tu ketentuan tuhan..kita hanya merancang..Tuhan yg menentukan

gadisworld said...

shaera..thanks coz baca blog as..tak pasan lak ada comment tuh..

yup..u;r right..semua tuh telah ditentukan oleh-NYA..kita hanya mampu merancang tapi Tuhan yang menentukannya..