-->

MY FOLLOWER

Pages

Wednesday, August 10, 2005

Oh mawiku..

TAHNIAH!!!!TAHNIAH!!! alhamdulilah akhirnya apa yang diharapkan menjadi kenyataan..bukan sahaja Juara yg digenggam mawi,tetapi mawi mengondol 2 lagi 'award' tambahan yg as rasa ramai diantara kita tidak menyangka.Anugerah Vokal Terbaik dan juga Persembahan Terbaik!!!WOWWWW!!!! as sendiri x menyangka kategori tambahan yg diadakan oleh pihak astro ini digondol oleh mawi..namun apa yang dikesalkan apakah sebenarnya motif dan tujuan anugerah vokal terbaik dan persembahan terbaik ini diadakan melalui undian?? apa yang pasti..KEUNTUNGAN!!! bagi as anugerah vokal n persembahan terbaik ini perlulah diadili oleh juri yg pro ..barulah kemenangan mawi ini lebih diiktiraf! dan tidak dipersoalkan oleh pihak2 lain..bagi as vokal mawi memang hebat n as akuinya dia layak menerima award ini..tapi secara jujurnya as rasakan persembahan amylea lebih hebat dan layak dinobatkan best performance..maybe ada yang akui kata-kata as ni..tapi apa yang bermain difikiran as ini, ada sesuatu yg cuba dilakukan oleh pihak astro..plzz jgn ada sesiapa ataupun astro terasa yer,ini pendapat peribadi..kategori afvokal n afbaik ni sebenarnya telah memecah undi!!! percaya atau tidak,jika afvokal n afbaik ini tidak diadakan..undian mawi akan lebih baik!!secara peribadi as x pernah mengundi afvokal n afbaik!!! x pernah!!! as hanya undi afundi jer..kemenangan mawi memang mengejutkan as..dan ini juga sebagai bukti mawi disayangi oleh semua..dan mempunyai ramaiii peminat.sayangggg mawi..nampaknya pecahan undi tidak menggangu undi mawi :) malah rezeki mawi bertambah-tambah..alhamdulilah..inilah sokongan padu peminat-peminat dan hasil kutukan dan fitnah yang dilemparkan pada mawi..orang yang teraniaya akan termakbul doanya...
Air Mata Mawi..
selepas mawi diumumkan juara akademi fantasia musim ini..ramai yg terpaku seketika..mengapa??? kita dapat lihat buat pertama kali air mata mawi berguguran..air mata kemenangan dan kegembiraaan...melihat mawi menitiskan air mata ntah kenapa sebak jer dada as dan tetiba as turut menagis sama..akkhirnya mawi..impian kau terlaksana juaa...sob..sob..(nangis ler tue..he..he..)
Ulasan Konsert
seawal 8.15 lagi..hati dah berdebar-debar..bukannya apa,risau kalau khabar angin yg mengatakan ada pihak yg tak ingin menjadikan mawi juara menjadi kenyataan.walaupun pada hakikatnya ramai yg sukakan mawi..tapi mereka semua mengundi ker ?? sebelum konser bermula as sempat lagi tengok Buletin Utama..af tua af juga,news ni jgn d lupa..barulah worldddd. masuk jer 8.25 as terus tukar chnl..he..he..yg bestnya mak as pun x bantah..maklumlah dah minat mawi katakan.dulu masa af1 n 2,mak as langsung x minat..tengok gitu2 jer..tapi bila mawi masuk..dasyat jer as tengok..he...he..sampaikan kalau abg2 call n tanya pasal af,mak as bleh jawab punya..siap bagitau % lagi ..cayalah mak.. rasa lambat plak nak pukul 8.30..as sempat borak ngan mak,kalaulah mawi x menang macam mana yer ??? takut gak..
ok..dah 8.30..yahooo...
seperti biasa konsert bermula dgn kemunculan aznil.pentas nampak biasa jer..x berapa 'grand ler'..tapi bila as amati,ada something kat stage tu..oh ..rupanya persembahan diaorang kali ni diiringi oleh live band..orkestra(iyer kot ). itu jer yg berbeza..yg lain nampak biasa jer.. sesi perkenalan pelajar agak berbeza dengan kemunculan mereka meneruni tangga (hati-hati kalau tersingkir,he..he..) .diketuai oleh mawi dan pelajar2 yg lain.
Pusingan pertama
Filex- kudaku lari..
Persembahan yang agak bertenaga dari filex dgn arrangement muzik yang baru .agak rock dan maybe nak lari dari konsep muzik nyer yg asal agak mendayu sikit..walaubagaimanapun filex kelihatan agak semput dan vokalnya menjadi semakin turun naik..filex perlu lebih practice dgn lagu rock seperti ni.walaupun filex cuba membawa penonton ke alam rock tetapi ia agak kaku dan biasa kerana gayanya seperti ini dapat kita saksikan ketika menonton hukum karma dulu.
3.8/5.0
Amyelia - Ku Berserah
Lagu n lirik yang agak menarik.Persembahan amylea diserikan lagi buaian yang disediakan untuknya.agak menarik pembaharuan pada kali ini. Permulaan persembahan dimulakan dgn drama filex dan amylea.tapi apa yang dapat dilihat drama ini seperti 'tangkap muat' jer.maybe kerana tiada keserasian antara mereka..kalau filex n akma or marsha n mawi maybe ada kottt..he..he..gurau jer. vokalnya yyang agak mantap tapi amylea perlulah lebih lantang dalam mengeluarkan suaranya dan perlulah lebih jelas.kedengaran seperti amylea mengunyah ayant dan tidak jelas.sejak minggu pertama hingga akhir inilah amsalah yang dihadapi amylea.walaubagaimanapun persembahan yang hebat walaupun agak membosankan pada permulaanya kerana mungkin terlalu lama di atas buaian.
4.5/5.0
Marsha-manusia
arrangement muzik yang baru memang menarik untuk lagu ini. agak catchy dan sesuai dengan vokal marsha. lagu ini pernah dinyayikan oleh Allahyarham Seniwati Puan Sri Saloma dan juga Sheila Majid ini diberi nafas baru oleh sham kamikazi pengarah muzik bagi af ini.Persembahan yang ditunjukkan oleh marsha agak menarik dan bertenaga.Mungkin muziknya yang agak catchy ini membuatkan kita terpaku di tempat duduk kita. vokalnya agak sederhana dan ada naik dan turunnya.marsha perlu more practise dalam menahan nafas n jgn menjerit dik oii..bahaya tue..anyway good performance n as enjoy sangat..
4.6/5.0
Mawi-Seroja
persembahan yang hebat!!! bagi as inilah persembahan yang 'briliant' .permulaan persembahan mawi 'disembunyikan' di sebalik barisan koir kebangsaan yang mengiringi mawi..apabila lagu dimainkan,hanya sura mawi yg kedengaran dan sedikit demi sedikit barulah mawi muncul ibarat seorang pahlawan yang muncul di hadapan ingin menewaskan musuhnya..ternyata persembahan mawi pada kali ini memang memuakau pada pandangan as.ditambah pula dengan vokal mawi yang mantap dan alunan koir yang boleh membuatkan kita terpaku seketika..WOWW!! itu yang mampu as katakan..walaupun marsha ada membantu mawi dlm mengiringi persembahan ini..bagi as x perlu..kerana kekuatan vokal mawi telah meliputi segalanya.tahniah mawi!!
4.9/5.0
Filex -warkah berlagu pilu
apa yg as dapat lihat..filex tidak memberi 100% utk persembahannya malam ni.entah mengapa dia seolah olah hilang semangat dan fokus sejak minggu ke 9.rindukan akma ? ntahlah.. bermula dari minggu ke 9 lagi,filex seolah2 tidak bersungguh-sungguh dalam melakukan tugasan..tension barangkali.. untuk lagu baru ini,filex bertuah kerana mendapat lagu ciptaan cikgu adnan abu hassan dan bagi as lagu ini sungguh indah melodi dan senikatanya.tapi sayangnya,filex seolah2 tidak lihat 'tuah' lagu itu.pada permulaan diari sudah dapat dilihat filex tidak menyukai lagu ini..mungkin tidak kena dengan jiwanya.tapi ini adalah tugasan dan harus disempurnakan.kalau kena dengan gayanya..lagu ini boleh menjadi hits!
persembahan filex agak biasa.permulaan lagu yang baik tetapi malangnya filex seakan-akan'hentam saja' untuk lagu ini.dia tidak berhati2 dan ini membawa musibah apabila pitching,tone replacement n vokalnya agak 'out' dan ditambah lagi dengan lupa lirik..apa yang sudah terjadi pada filex ? diwaktu persembahan filex , dipaparkan vt 'video' filex dan akma..entah ,mengapa as rasakan ia 'biasa'.mungkin kerana ia adalah sama ketika persembahan khai pada konsert akhir af1 dulu dgn memaparkan vt rosma? i just want to share my opinion.. kemunculan akma pada akhir konsert mungkin menaikkan sikit semangat filex ,tetapi ia sudah agak terlewat.

1 comment:

eddhuron2091 said...

='Brand New News Fr0m The Timber Industry!!'=

========Latest Profile==========
Energy & Asset Technology, Inc. (EGTY)
Current Price $0.15
================================

Recognize this undiscovered gem which is poised to jump!!

Please read the following Announcement in its Entierty and
Consider the Possibilities�
Watch this One to Trad,e!

Because, EGTY has secured the global rights to market
genetically enhanced fast growing, hard-wood trees!

EGTY trading volume is beginning to surge with landslide Announcement.
The value of this Stoc,k appears poised for growth! This one will not
remain on the ground floor for long.

KEEP READING!!!!!!!!!!!!!!!

===============
"BREAKING NEWS"
===============

-Energy and Asset Technology, Inc. (EGTY) owns a global license to market
the genetically enhanced Global Cedar growth trees, with plans to
REVOLUTIONIZE the forest-timber industry.

These newly enhanced Globa| Cedar trees require only 9-12 years of growth
before they can be harvested for lumber, whereas worldwide growth time for
lumber is 30-50 years.

Other than growing at an astonishing rate, the Global Cedar has a number
of other benefits. Its natural elements make it resistant to termites, and
the lack of oils and sap found in the wood make it resistant to forest fire,
ensuring higher returns on investments.
T
he wood is very lightweight and strong, lighter than Poplar and over twice
as strong as Balsa, which makes it great for construction. It also has
the unique ability to regrow itself from the stump, minimizing the land and
time to replant and develop new root systems.

Based on current resources and agreements, EGTY projects revenues of $140
Million with an approximate profit margin of 40% for each 9-year cycle. With
anticipated growth, EGTY is expected to challenge Deltic Timber Corp. during
its initial 9-year cycle.

Deltic Timber Corp. currently trades at over $38.00 a share with about $153
Million in revenues. As the reputation and demand for the Global Cedar tree
continues to grow around the world EGTY believes additional multi-million
dollar agreements will be forthcoming. The Global Cedar nursery has produced
about 100,000 infant plants and is developing a production growth target of
250,000 infant plants per month.

Energy and Asset Technology is currently in negotiations with land and business
owners in New Zealand, Greece and Malaysia regarding the purchase of their popular
and profitable fast growing infant tree plants. Inquiries from the governments of
Brazil and Ecuador are also being evaluated.

Conclusion:

The examples above show the Awesome, Earning Potential of little
known Companies That Explode onto Investor�s Radar Screens.
This s-t0ck will not be a Secret for long. Then You May Feel the Desire to Act Right
Now! And Please Watch This One Trade!!


GO EGTY!


All statements made are our express opinion only and should be treated as such.
We may own, take position and sell any securities mentioned at any time. Any
statements that express or involve discussions with respect to predictions,
goals, expectations, beliefs, plans, projections, object'ives, assumptions or
future events or perfo'rmance are not
statements of historical fact and may be
"forward,|ooking statements." forward,|ooking statements are based on expectations,
estimates and projections at the time the statements are made that involve a number
of risks and uncertainties which could cause actual results or events to differ
materially from those presently anticipated. This newsletter was paid $3,000 from
third party (IR Marketing). Forward,|ooking statements in this action may be identified
through the use of words such as: "pr0jects", "f0resee", "expects". in compliance with
Se'ction 17. {b), we disclose the holding of EGTY shares prior to the publication of
this report. Be aware of an inherent conflict of interest resulting from such holdings
due to our intent to profit from the liquidation of these shares. Shar,es may be sold
at any time, even after positive statements have been made regarding the above company.
Since we own shares, there is an inherent conflict of interest in our statements and
opinions. Readers of this publication are cautioned not
to place undue reliance on
forward,|ooking statements, which are based on certain assumptions and expectations
involving various risks and uncertainties that could cause results to differ materially
from those set forth in the forward- looking statements. This is not solicitation to
buy or sell st-0cks, this text is or informational purpose only and you should seek
professional advice from registered financial advisor before you do anything related
with buying or selling st0ck-s, penny st'0cks are very high risk and you can lose your
entire inves,tment.