-->

MY FOLLOWER

Pages

Monday, July 15, 2013

sepetang di alor star

Sabtu lepas chik as n suami terpaksa bawa 'mr.black' g jumpa 'doc' tayar..dah uzur sesangat dah tayar keta hencik somi tu.Kami decide nak tukar kat alor star jer sesambil nak g 'window shooping' kat kedai baby..sepanjang perjalanan tu mmg kami dok berdoa jer harap tak der per2 yg terjadi..sbb bila drive, keta tu mmg terasa gegarannya..sampai2 jer kat kedai, huk alooo..tayar tu dah nampak benang dah pun..alhamdulilah kami sempat sampai..n tanpa menunggu lama tayar pun ditukar sesambil kami melihat imej RM berlegar2 di atas kepala..hu..hu...takperlah nak wat camner kan.sesambil nengok dioarang tukar tu chik as ngan darwisyh dapat ler juga rileks2 kat bilik menunggu yang ada aircond tuh..legaaa chik as..bukannya apa,pertama lega dpt control hero kecik tu dari berjalan merata2..n kedua legaaa x merasa panas2..lebih2 lagi bulan posa ni..dok kat dalam tu dapat ler gak cuci mata nengok sport rim yang berkilau2 jer kat dalam tuh..siap pose ngan sport rim idaman lagi..tapi, mungkinn sumpahan tokey kedai kot..sbb bergambor jer tapi tak beli..gambar2 yg chik as tangkap tuh dah kena delete oleh hero tuh..hadoiii..bila tgk2 balik, udah terlambatt..he..he..
 
Lepas tukar tayar, kami pun g kedai baby plak tuk nengok n survey breast pump..maklumlah dah nak masuk kerja dah pun..so terpaksa ler cari sekarang ni..bila tengok kat kedai tu pelbagai jenis ada..yg murah pun ada, yang mahal n sama mcm gaji chik as pun ada..so 'tepuk poket, tengok duit' jer..he..he...memula nengok tu chik as ingat nak ambik avent, tapi tetiba terbekenan plak ngan set ni..harga pun takderlah mahal sangat..Kalau ambik set dia baru Rm3++ n kalau tambah storage bottle n serba sikit barang dlm rm5++ jer..tgh dok belek2 tuh, dok bersoal jawab ngan adik salesgirl tuh..hero kecik tuh wat perangai plakk..dok tarik tangan kiter dok ajak balik..hadoii ilang mood jer.(untung hencik somi sbb tak jadi beli lagi..ha..ha..) maybe ada hikmah kot..maklumlah tukor tayar tadi pun dah terbang banyak..kalau beli lagi ari tuh mau demam hencik somi..he..he..so kami decide beli insyaallah next week..sekali beli ngan baju raya daa..
 
 
 
Alang2 dah g alor star, kami singgah di bazar ramadan Stadium Darul Aman tuk beli juadah berbuka..orang punyalah ramai yg amattt, hencik somi pegang darwisyh tuh ngan sepenuh hati..risau katanya..takut terlepas..he..he..tapi mmg iyer pun..bersesak2 orang..n tujuan kami kat bazar tu satu jer..nak cari air teh bunga 'beratur'..chik as pernah citer dulu kat SINI n kali ni dia dah tukar tempat plakk..lega sikittt bila beratur bawah bumbung..pada sesaper yg dok area alor star tuh, per lagi..g serbu n try beratur sekali..he..he..
 
 
beratur..jangan x beratur..
 
 
 

2 comments:

Deqla Manjew said...

alhamdulillah.. xde ape2 yg buruk berlaku.. lega bila smpai dgn selmt kan.. perghh sabar beratur tu..smpai bercekak pinggang dah brader tu.. haha

gadisworld said...

tu ler deqla..lega rasanya..kat situ mmg beratur2, ngan chik as2 sekali beratur...he..he..