-->

MY FOLLOWER

Pages

Saturday, July 28, 2012

nak letak tajuk apa yer?

salam minggu semua..sukanya chik as ari ni.baru ari ni dapat berkesempatan tuk nak godek2 n blogwalking blog kengkawan..selalunya chik as mmg tak sempat punyer nak wat kalau hari minggu mcm ni.Maklumlah nak kena membasuh, mengemas,jaga hero tecik tuh, memasak (cheewaaah, tunjuk rajin plakkk he...he..) .Ari ni lepas siapkan semua perkara, chik as leh ler concentrate pada blog ngan tenangnya.Apa  tak nya, chik as dah 'rasuah' darwiysh ngan tab dia tu...he..he..oh yer luper plak, dq a.k.a mama qhayra mesti gumbira n tersenyum lebar skrg ni bila dah dapat enpon baru..isyh jelesnya chik as..pstt dq, chik as pinjam boleh? he..he..

Marin tgh khusyuk nengok citer korea kat chnl 398 (chik as skrg ni mmg sukaaaa sangat citer korea..tapi drama korea jer tau..kpop berkecuali.he..he..),hencik somi ajak kuar g alor star..perghh, terus bersiap chik as.Tujuan asal tu nak g bayar keta jer, tapi dah alang2 kuar tu chik as ajak jer hencik somi g tailor g wat baju..errm, kira gamble ler tuh.Sbb rasanya banyak tailor dah tak nak terima tempahan dah pun.N tekaan chik as mmg tepat, semua tailor dah tak nak terima..hu..hu..sian hencik somi.Nak beli ready made, size plak mencemburui..redha jer lah kan..Tapi chik as tetap tak berputus asa n ajak g nengok kat butik2 lainn alhamdulilah ada rezeki..Memula tu tema chik as tuk raya tahun ni ialah 'pink belacan' tapi oleh kerana color tu takder tuk baju suami chik as,so thema kami berubah menjadi dark coklat+purple= choc ple !! ha..ha..leh gitu? bukannya per..sbb color tu nak kata purple pun tak..coklat pun tak..kiranya gabungan kedua2nya sekali.he..he..Nak cari baju darwisyh, takder plak color tu, so kami decide beli kemudian jer.Baju chik as pun tak beli lagi.Tapi takper, lambat lagi..chik as hanya risau baju hencik somi jer..so bila dah dapat tu rasa lega ler sikit kan..baju chik as ngan anak beli lain kali pun takper..

wat per reramai beratur ni??
OTW nak balik tu, kami singgah di Stadium Darul Aman..bukannya nak  main bola tau, tapi g bazar ramadan kat situ..punyalah luas bazar kat situ,ponat chik as berjalan.Turun2 jer dari keta, chik as nengok ada satu gerai tu punyalah ramai orang beratur..tertanya2 gak ler chik as apa ler yang dioarang wat tu..beli apa?? risik punya risik  rupa2nya diaorang beratur tuk beli air bunga kekwa..gerai tu hanya jual air tu jer, tapi sambutan perghh mmg dasyatt..ramai sangat orang beratur.Pelanggan yang beli plak bukannya satu dua, tapi sampai 5,6,7 pendek kata lebih dari 4 ler.Chik as pun beli 5,1 tuk MIL n 4 lagi simpan  he..he..N apa yang lagi special, pelanggan yang beratur panjang kat situ diberikan payung sementara utk sampai ke khemah tu..bagus juga kan dia punya layanan.Chik as serahkan tugas beratur tu tu hencik somi n chik as ngan darwiysh duduk jer tepi gerai tu sesambil curik2 ambik gambar..he..he..niat tu mmg nak masukkan dalam blog dah.he..he..oh yer, pada sesiapa yang dok kedah tu,rajin2 ler singgah bazar ramadan stadium n gerai di kat hujunggg sekali dari stadium..cubalahh,mmg marvelousslahh..





ni ler akak tokey kedai..
sedap..sedap..yummyy

7 comments:

Chic Na said...

wahh panjangnya beratur. sanggup eh diorang. konfem sedap la tu.

gadisworld said...

mmg sedap chic na..marvelous..!!

izan mama mia said...

mak ai samapi sanggup beratur panjang gitu..mesti sedap sangat ler kan...

gadisworld said...

Bagi chik as rasa dia mmg sedap..lagi sdp bila suimpan lama..lagi umph

abahsofea said...

kalau As tak mau penat, boleh beli air krisantimum kat supemaket tapi belum tentu sesedap air hat kena beratoq panjang nie..hehe

gadisworld said...

abahsofea, ha..ha..tapi yg ni mmg sedap..tapi as tak penat sbb suami yang beratur, as tunggu jaa..he..he..

wan nurul hezrina said...

air bunga kekwa ek dlm saintifiknya air crisimtimum teh..hehehe nurul baru minum air2 semalam..boleh sejukkan badan taw..