-->

MY FOLLOWER

Pages

Thursday, September 24, 2009

pilu...



salam semua..errm..pagi2 nih jer as dah baca berita yang as rasa mmg menyedihkan and as rasa terkilan sangat.sebenarnya maybe ramai dah baca berita nih dari akhbar metro pada berapa hb ntah as pun dah luper dah..tapi dlm 10hb ke atas ler ..bulan nih juga.tapi as baru jer baca ari nih..he..he..tertinggal LRT sikit..he..he..




nie ler anak bertuah nih..muka bebudak lagi..

ari nih ntah kenapa tingat plak website nih yg as dulu selalu masuk..website Mawifc.he..he..website club mawi..haaaa..jangan nak kutuk2 yer..dulu2 biasa aaa..he..he..as suka baca paper yg diupload oleh VM..otai di MFC..dialer yg selalu upload paper tuk kami..as terbaca berita yang menyentuh hati nih.seorang anak sanggup menyaman ibu n bapa kandungnya kerana enggan menjadi wali perkahwinannya!! gilerrr!! bayangkan anak yang dilahirkan ibu n dibesarkan dengan penuh kasih sayang tuh selama 20 tahun sanggup menyaman bapanya hanya kerana enggan menjadi wali pernikahannya!! pasangannya tuh pun baru berumur 22 tahun..muda2 belia lagi..yg si anak nih baru 20 tahun umornya..bayangkan betapa muda lagi umur dia..masih jauh perjalanan dia..saat nie sepatutnya dia berusaha untuk membahagiakan keluarga dia bukan untuk melukakan hati keluarga dia sendiri hanya kerana lelaki yang baru beberapa tahun dikenali!!! sedih dapat anak mcm nih..maybe as sebagai orang luar tak tahu apa masalah keluarga mereka, tapi kalau seorang anak sanggup saman bapanya n sanggup memarahi bapanya di mahkamah kerana insan lain yang lebih disayangi, betapa hancurnya perasaan ibu n bapanya tuh..sedih sangat..bila as baca, as rasa sebak sangat..kenapa ada anak sanggup hancurkan hati ibu n bapanya hanya kerana nak kawin,sedangkan adakah dia sedar,restu dari ibu dan bapa adalah yang paling utama dalam kehidupan kita..betapa besarnya dosa kita andai melukakan hati ibu dan bapa kita..tapi adakah anak dia nih sedar?? yg dia sedar,dia nak KAHWIN!! maybe dia akan ckp, ikut suka dia ler..kehidupan dia!! maybe umur dia masih belum matang lagi, tapi adakah kita melabelkan sesorang itu matang dari segi angka umur?? tidak sama sekali..semua tuh datang dari dalam diri kita sendiri juga..kalau dia halusi dengan ajaran agama dia tak akan lakukan semua tuh..tapii...errmmm...




as cuba bayangkan diri as berada di tempat ibu n bapanya..as rasa hati as hancur sangat...anak yang disayangi selama nih..yang dikandung, disayangi, dilindungi,dijaga selama nih sanggup pinggirkan keluarga yang menyanginya...sedih sangat..pilu rasa hati as..as rasa kan, anak dia nih tak pernah tgk citer melayu kot?? kan selalu ada citer melayu mcm nih, n boleh tahu apa endingnya nanti..alah, sibuk bercinta mana ada masa nak tgk tv..he..he..so kalau jadi apa2 pada masa depan, jangan salahkan family..dia sendiri dilanda 'kegatalan' sangat..he..he..kalau as jadi family mertua dia,as tak akan boleh terima menantu mcm nih..ibu bapa snediri pun sanggup buat mcm nih,apatah lagi family mertua kan?? sendiri mau ingat lerrrr...
p/s - ini sekadar luahan hati as sajer..bukan niat untuk kata lebey2..tapi sekadar luahan hati dari seorang wanita yang akan juga menjadi bakal ibu..n takder niat yang lebey2..itu sahaja..kalau ada pihak2 yg terlibat berasa hati, minta maaf banyak2.tapi ia sekadar teguran untuk diri sendiri juga..teguran sesama kita..n sambil mengingatkan tangunggungjawab dan peranan kita sebagai seorang anak jangan dilupa sama sekali....

2 comments:

~abahsofea~ said...

budak cenggini elok masukkan dlm bookdrop jerrr..biar dok dlm tu selama2nya..hampehh

gadisworld said...

he..he..dia tak sedar dia tuh bakal jadi ibu..apa perasaan dia kalau anak dia pun wat mcm tuh gak kan..

en.shdi..kita letak dia bookdrop kat paras 1 tuh..sennag sikit..takder saper pun akan tgk punyer dia..bookdrop lain susah, open sangat..he..he..