-->

MY FOLLOWER

Pages

Tuesday, September 01, 2009

ceria-ceria ribena...

salam ....aloohaa...errm..alhamdulilah hari2 yang mendatang nih dah semakin ceria as rasa.kalau sebelum nih as rasa slow sesangatt, rasa mcm low sesangat,tapi skrg nih alhamdulilah dah ok.as bersyukur sesangat dapat family yg sentiasa ngan as n pada kawan2 yg sentiasa ambil berat ttg as.Masa as masuk wad ari tuh pun sempat lagi as duk fikir nak snap gambor..he..he..blogger katakan, totappp ingat nak berblog.tapi sayangnya hp as masa tuh takder bateri ler plak, hampess tul ler..geram tul rasanya.last2, as just snap masa kat umah jer..jadilahh kan.ada ler juga..





Oh yer, meh as citer serba sikit per dah jadi kat as masa kat hospital tuh..serba sikit jer tau..malas ler plak nak citer dari A-Z..he..he.memula tuh nak dijadikan citer as start bleeding ari khamis 20 Ogos lepas..tapi tak banyak, so as just ignore jer lah..n ari jumaat dah jadi mcm biasa balik..n pada hari sabtu tuh jer, terus start balik bleeding n lebih banyak dari sblumnya..as jadi gabra n takut sangat.masa tuh as ada kat umah mertua, n hubby terus g tanya mak mertua as..n lepas tuh kami terus g check kat klinik.masa check tuh baby still ada lagi..n keesokkannya pada hari ahad, as terus g klinik kesihatan changlun kenkononnya nak g buka buku 'pink' tuk baby..tapi uper2nya ituler pembukaann dan penutup buku..he..he..oleh kerana as bleeding, doc refer as g hospital terus n as ngan hubby terus g hopsital besar kangar..masa tuh just ingat nak check biasa jer lah..tapi bila sampai2 kat sana jer as kena tahan n kena masuk wad gak..aisyeh, as terpaksa ler gak stay kat wad.masa kena check n scan oleh doc pakar, doc ckp kandungan as tak menjadi..sepatutnya kandungan as 9minggu, tapi bila check hanya 5minggu jer..n kandungan as masa tuh dah mcm takder..tinggal sarung jer..lepas tuh dia bgtau as kena wat DNC tuk cuci kandungan tuh ..memula diaorang akan masukkan ubat, n kalau tak kuar gak baru ler diaorang wat DNC tuh..as berdoa sesangat agar tak perlu wat DNC tuh..sakittt oooooo..n alhamdulilah doa as dimakbulkan,malam tuh masa nurse dtg melawat tetiba jer as rasa ada benda besarrr jatuh..check2 tgk..dah kuar dah upernya..dia kuar mcm 2 ketul darah beku n kuar sarung ..diaorang terus bawa as scan n check..n alhamdulilah, semuanya dah kuar..lega rasanya..as bersyukurr sesangatt..tapi sakitnya masa tuh, adehlerr mmg sakit gak..errm..dugaaan kannn..masa as kat wad tuh as stay kat wad kelas satu n masa tuh wad tuh dekat sangat ngan tempat wad bersalin..masa as tgk orang kuar bawa baby, sedihh sangat rasanya..sbb tuh ler emosi as tak stabil sikit masa tuh..pada 24hb tuh, lepas check jer doc dah ckp as dah leh discharge dari hospital..lega rasanya.sian ngan hubby as, dia terpaksa temankan as kat hospital..dia pun terpaksa tido kat sofa hospital..ciann my hubby..balik2 umah jer, kami berdua demam teruk..as pun demam, hubby as pun demam..ciann dia.sampai mc 2 ari dia..pengorbanan dia pada as tuh ler yg as rasa sedeyyy sangat..sedey sbb tak dapat nak kasi baby tuk dia lagi..sian sangat ngan dia..insyaallah bang, mana tahu ALLAH beri kita rezeki lagi..insyaallah..

3 comments:

mama izzya@idah said...

jgnlah bersedih..igt rezeki tu dr Dia..mgkin rezeki tu bkn thn ni..thn depan @thn2 yg akan dtg..
as kena ah bersyukur diberi peluang pregnant..ada org kwin berpuluh thn tp x merasa pun..

azrina said...

jangan sedih la...mgkn pasni ada lagi tuh..adik kan subur..huhuhu

gadisworld said...

makasihhh...:)