-->

MY FOLLOWER

Pages

Monday, August 27, 2012

Saya nak duit rayer dari Cik Misya!!

Wah, dah lama dah tak masuk n join apa2 pun contest n tetiba ari ni walaupun masih rasa lemau akibat dari lemak ketupat dan lemang yang dah berumah dalam badan ni, chik as gagahi juga diri ni tuk join contest ni.

Contest ni pun chik as jumpa masa 'jenjalan' g melawat blog kengkawan n tetiba terjumpa ler contest ni dari owner blog yang comel, cute dan miut (bukannya bodek tauu.he..he..) Rupa-rupanya cik misya ni model muslimah upernya..Patutlah dia pandai bergaya..kalau ler chik as bergaya mcm tuh mau muntah secara berjemaah orang tgk chik as..he..he..okehler melalut plak chik as ni...tahuler skrg ni tgh bosan takkala jam menunjukkan angka kul 1.28 menandakan waktu rehat bagi waktu2 kerja gomen dan swasta yang sewaktu dengannya tapi chik as masih lagi ada kat workstation bekerja..hu..hu..sedeyyy..




Kisah Duit Raya Chik As

Chik as ada kisah yang menarik nak citer ni..tapi chik as tak pasti ler boleh dikategorikan sebagai kelakar ker, sedih ker, sadis ker, kejam ker..nilailah sendiri.he..he..

Kisah ni terjadi masa tu chik as tak 'berdua' lagi..masih lagi solo dan available.ha..ha..masa tu chik as baru jer kerja n masa tu first time chik as kasi duit raya kat orang.Maklumlah sebelum ni asyik tunggu jer duit raya dari orang..maklumlah anak dara sunti katakan..he..he..Lepas jer dapat gaji tu teruja tul bila pihak bank kasi sampul raya..Balik2 umah jer terus ler chik as isi duit2 raya berdasarkan skala ricter gaji n populasi 'penduduk' yang bakal menerimanya.Oleh kerana pihak Bank hanya kasi 10 jer sampul, maka dgn inisiatif sendiri, chik as menambah lagi dan membeli lagi sepaket sampul raya.

Tibalah hari raya yang dinant2kan..chik as lebih teruja dari anak2 sedara yang bawah umur tuh.Maklumlah, 1st time merasa sebagai orang dewasa..Lepas bersalam2 tu kami pun terus konvoi g umah sedara mara.N dgn muka bangga dan riaknya chik as pun hulurkan sampul dan lepas tu terus ke next 'pit stop', umah sedara yang lain plak..lepas beramah mesra n menghabiskan kuih yang ada kami pun minta diri utk balik dan seperti kelaziman chik as hulurkan sampul raya.Belum sempat chik as masuk dlm keta, sedara kecik chik as tu panggil " kak kecik..kak kecik..sampul ni takder duit.." alamak, terkeduu chik as..check punya check sampul budak2 yang lain pun sama..tak der duit juga.aduhhh, camner ler leh jadi mcm tuh.So dgn muka tebal setebal tembok besar china, chik as tukar ler balik sampul tuh..fikir punya fikir baru chik as tingat..rupa2nya sampul baru yang chik as beli tu tak masukkan pun lagi duit, chik as hanya kembungkan sajer sampul tu sbb ingat senang sikit nak masukkan duit nanti,last2 terus luper..hadoiii.dah berapa orang budak ler chik as aniaya kasi sampul kosong..sure berbakul2 sumpah seranah chik as dapat.

ikhsan dari pakcik google


Patutlah asyik tersedak jer chik as ari tuh..ha..ha..pada budak2 yang teraniaya, chik as minta maaf ler kat korang n chik as dah tebus dah pun ngan kasi extra duit kat diaorang hari raya tahun berikutnya..tapi yang tak tahan tu siap kena perli lagi ngan sepupu sepapat chik as, suh anak2 diaorang n adik2 dioarang check ada duit ke idak..hadoiii..hampagass dot com tul ler..he..he..takper,semua tu sejarah dan memori..kalau diingatkan balik mmg jadi pengajaran, teladan dan etc..etc(malas dah nak tulis ni..).so itu jer kisah duit raya dari chik as..jumpa lagi di lain siaran..eh, silap plak.he..he..

Soklan utk Cik Misya Cayang

Pernah tak cik misya curi2 makan pada bulan pose?, tapi bila time berbuka wat muka seposen jer..kengkonon letih berpuasa?



Ucapan Raya dari Chik As

Sempena Syawal yang mulia ni, chik as nak ucapkan selamat hari raya buat Cik Misya owner blog yang cute mute(lagi sekali..bukan nak membodek, tapi ayat penyata..he..he..) yang menganjurkan contest ni.Tak lupa juga kepada follower2 sahabat chik as tersayang yang sentiasa mengikuti perkembangan blog chik as dan juga kepada semua muslimin dan muslimat di mana jua anda berada.Selamat Hari Raya Aidilfitri ,Maaf Zahir Batin dengan ucapan " jangan makan banyak2 sangat..kelak anda akan menyesal..(bila berat badan naik..he..he..)


8 comments:

wawa abdullah said...

gud luck sis..:)


p/s: masih mood raya? Jom join contest review saya. Duet raya and voucher free menanti anda.. :)

http://www.miszwawa.com/2012/07/contest-review-review-jomhosting.html

gadisworld said...

tq dear..insyaallah nanti chik as join :)

Myra Jay said...

Good luck ye :)

Dan Selamat Hari Raya :D

Nizam Ijam said...

nak jugak duit raya..hehe

selamat hari raya :)

Wanieys said...

gud luck chik as...selamat hari maaf zahir batin :)

BERT said...

moge dpt duit ry tu.. hehe gudlak sis :))

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

Assalamualaikum, is singgah dari Segmen Saya nak duit raya Cik Misya!!!, is dah follow sini nanti jemput lah singgah blog is yer? http://iskandarx.blogspot.com/2012/08/saya-nak-duit-raya-cik-misya.html

~AiMi SyAhiRAh~ said...

Salam Chik As.. Thank you for joining my contest.:) Jawapan kepada soalan : Ahaks,, Payah nak jawab tu. huhu masa kecik-kecik dulu pernahlah. Baru belajar puasa then sampai tengahari dah tak tahan sangat, curi-curi roti kat dapur makan dalam bilik. Time buka puasa takde sape tau. Hikhik! .;) Jom singgah entri terbaru saya..=) http://www.aimisyahirah.com/2012/09/doa-apabila-hati-disakiti.html