-->

MY FOLLOWER

Pages

Sunday, August 05, 2012

baju ibu?

Selamat berhari minggu buat kengkawan yang bercuti ari ni..n bagi kengkawan yang bekerja mcm chik as hari ni, selamat bekerja dan jangan ngantuk tau (kata kat diri sendiri kerr? he..he..). Malam semalam chik as ngan hencik somi bawa mak, MIL n FIL kuar soping2 barang raya kat Alor Star.Alhamdulilah, dah dapat gak apa yang dicari..n last grab ialah baju melayu darwisyh..susah tul nak cari baju yang sama color ngan baju ayah dia..marin pun dapat yang 80% sama jer..takder yang betul2 sama.Sekarang ni yang tinggal baju ibu darwisyh jer..sampai skrg tak beli2 lagi..adakah chik as takder baju raya tahun ni? hu..hu..sedeyyy..sedey.tapi takper, pakai baju tahun lepas pun ok..masih elok lagi (ayat simpatii nampakkkk) .

Lepas bersoping secara ala kadar tu, kami gerak pula ke bazar kat stadium dgn satu jer misi..misinya ialah tuk beli air teh bunga dan dengan sukarelanya tuk beratur.he..he..chik as pernah citer pasal air teh bunga tu kat SINI ..Macam nak pengsan chik as beratur,panas bebenorr..n lepas selesai tu terus gerak umah kak tuk berbuka puasa..sampai2 jer tgk kak dah siapkan semua..iysh, tak sempat nak tolong (rajin ker chik as tuhh..he..he).Lepas selesai semuanya dalam kul 12.30 gak ler kami sampai umah n alang2 dah lewat terus bersahur sekali..he.he..n lepas tuh terus tido..lotih ..lotihh..


kengkadang tuh kan, bila nak bersahur ni mesti chik as pening pala..sbb waktu sahur ni waktu kritikal sbb selera masa tu agak kurang kerana 'selera' tuk tido lebih menebal..puas chik as kena create resepi2 yang kreatif, tapi tak jalan gakk..last2 wat lauk2 yang simple baru selera..Tapi yang pastinya ari jumaat lepas , menu bersahur chik as betul2 simple mimple punya..he..he..chik as makan apa?
-

-

-

-

-

-

-


6 comments:

Wanieys said...

double cheese burger mmg selera betul la sahur tu hihihihi....

gadisworld said...

ha..ha..hencik somi mengidam burger,dia kuar ari tuh terus beli..tapi nak makan malam tu dah kenyang so postpone tuk sahur..he..he..

Cinta Misteri said...

GW, btullahkan...kita ibu2 ni selalu fikir pasal anak2 jer, last2 kita takda apa sgt. Tapi masih juga happy sbb bila tengok kelengkapan anak2 dah siap dulu. CiM pun slalu jadi yg paling last beli baju raya. Org pompuan punya baju byk, takyah kecoh2 sgt nak beli awal2 kannnnnnnnnn....

lohhhh makan double cheese burger jer. Tapi, CiM dulu masa study kat u pun slalu makan burger masa sahur. hehehehe....simpan dalam gobok baju.

Chic Na said...

amboi sahur western lagi. hihi.. betul la kan, time sahur memang tak selera nak makan. tp terpaksa takut tak tahan.

Myra Jay said...

Wowww!!! my peberet tu Double Cheese ;D

gadisworld said...

cim,betul tuh..kita ni fikirkan diaorang dulu..kita ni last pun x per..

Chic na n myra jay, sesekali makan,layazzz gak.he..he..