-->

MY FOLLOWER

Pages

Thursday, July 19, 2012

Terkenang-kenang ler plakk

Kenkadang bila tgk budak2 sekarang ni bermain mmg berbeza sangat ler ngan zaman chik as bebudak dulu.Budak2 sekarang ni mana ler nak main 'aci ligan' (kejar-kejar polis pencuri), tuju kasut, main lompat getah 'zero point',main lawan congkak..pastu ada plak main apa ntah luper ler plak chik as..alah yang main jengkek2 tu pastu lompat ikut kotak tu..tak ingat ler plak apa nama dia..tapi yang pasti permainan dulu2 mmg best dan menguji ketahanan fizikal dan mental..balik umah jer bau baju tu mmg asyehmmm ler..bucukkk peluh katakan.he..he..Bebudak sekarang ni mmg rugi bebenor..dah ler asyik terperuk kat dalam umah jer main games, pastu permainan plak semuanya tak menguji ketahanan fizikal langsung..tak keluar peluh n hasilnya, budak2 skrg ni 'debob2' jer.he..he..itulah bezanya bebudak dulu dan skrg..iysh, nampak benor chik as ni dah tua ( bukan tua..tapi angka terlebih nombor jer he..he..).


Masa bebudak dulu, mmg chik as banyak buat benda ni..errmm, korang pernah tak buat benda2 ni..kalau korang pernah wat, nescaya korang mmg tak ler mudaaa sangatt punn kan.he....he..



Buka kipas meja , cakap dengan kipas sebab nak dengar suara bertukar.



Naik kereta dan tengok bulan. Ingat bulan tu ikut kita.




Tutup pintu peti ais perlahan lahan, sebab nak tengok lampu peti ais padam.
Pergi dekat peti ais tempat freezer atas tu dan bubuh muka kasi sejuk



Main bubble wrap



 Buat jet kertas



Minum air panas dlm piring



Naik basikal, boleh lepas tangan dari "handle", rasa hebat.




 Masa sekolah, ade orang bagi milo percuma, lepas ambil sekali menyamar jadi orang lain, ambil milo lagi sekali.(chik as tak pernah menyamar tauuu he..he..)



    Masa sekolah, ade orang dtg jual vitagen/susu/buku/barang, bawak balik list, mintak duit nak beli kat mak bapak.
    Masa kecil fikir bentuk hati yang sebenar macam ni ---> ♥
    Mintak biodata kawan2, dan tulis dalam buku dan siap letak gambar artis atau gambar sendiri lagii
    Tengok Power Rangers, Flashman, Maskman, Gaban,Ultraman dan etc..etc.. katun jepun
    Lawan pemadam
    rasanya banyak lagi kenangan dulu-dulu..nak taip banyak2 nanti korang bosan ler plak kann..so kalau korang masih ada permainan atau kenangan yang masih korang ingat, jom ler share ngan chik as :)

4 comments:

abahsofea said...

saya pernah main semua benda di atas kecuali hat pemadam tu..sebab rasa mcm tak thrill ja..saya main laga biji getah..isi lilin dalam biji, dah keras main laga2 dengan kawan..sampai kesudah tak pecah..haha

LELAKI INI said...

adoyai!
rindunya zaman kecik2 dulu!

gadisworld said...

aBah phea,wahh..yg tu lagi thrill..tapi laga pemadam pun layanzz gak..duit sekolah habis beli kat pemadam jer.masa tupemadam kat koperasi mesti sold out punya,,he..he

gadisworld said...

Lelaki ini - mmg rinduu sngat2 kan..budak2 skrg dah x mencabar dah..x bestt.he..he